POTASYUM SÜLFAT

Garanti Edilen İçerik (w/w)

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)%50

KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI

BİTKİLER

UYGULAMA ZAMANI

YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU

Meyveler: Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz

Meyve Tutumu ile başlayıp, 2 hafta ara ile 2-3 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Bağ

İlk meyve tutumundan sonra birinci ve bundan 15 gün sonra ikinci uygulama.

100 Litre Su/150-200 gr

Çilek

Fide dikiminden sonra 15-20 günlük aralıklarla 2-3 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Muz

Meyve tutumu ile başlanır. 7-10 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Hububat: Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf

Sapa kalkma ve başaklanma döneminde 2 uygulama

100 Litre Su/150-200 gr

Sebzeler: Domates, Bezelye, Patlıcan, Fasulye, Kavun, Karpuz, Kabak, Hıyar, Biber,

Meyveler fındık iriliğine geldikten sonra başlanır. 10-15 gün ara ile 3-4 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Marul, Ispanak, Lahana,

Maydonoz, Karnabahar,

İleri dönemde 15 gün arayla 2 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Havuç, Soğan, Sarımsak,

Hasattan 30 gün önce 15 gün arayla 2 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Patates

Hasattan 4 hafta önce 15 gün arayla 2 uygulama yapılır.

 

Endüstri Bitkileri: Pamuk, Soya Fasulyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek

Pamukta bitkiler 4-5 yapraklı olunca kullanılmaya başlanır, koza tutma döneminde devam edilir. Diğer bitkiler için gelişme dönemi boyunca 3-4 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Tütün

Hasattan 1 ay önce 1-2 uygulama

100 Litre Su/150-200 gr

Fındık, Kivi, Antep Fıstığı

Bahar döneminde başlayarak bir sezonda 2-3 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Şeker Pancarı

Bitkilere 4-6 yaprak döneminde başlayıp 15 gün arayla 3 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr

Zeytin

Meyve tutumundan sonra 2 uygulama yapılır.

100 Litre Su/150-200 gr